Årets siste spørsmålsrunde

Nå nærmer det seg jo slutten på enda ett år så derfor tenkte jeg å kjøre igang en siste spørsmålsrunde før vi går inn et nytt år. Så hvis det er noe dere lurer på så kan dere bare spørre meg så svarer jeg i et innlegg rett på nytåret.

Har egentlig ikke tenkt til å skrive så mye mer enn det så dette ble et kort innlegg. Men da er det bare for dere å spørre etter det dere lurer på så skal jeg svare så godt jeg kan :)
Spørsmålsrunde

Hei på dere. Siden jeg nå er tilbake er det kanskje noen som har noen spørsmål om ulike ting. Derfor tenkte jeg å kjøre igang en spørsmålsrunde slik at dere kan stille de spørsmålene dere lurer på. Kan være om alt og ingenting. Så svarer jeg på de jeg har lyst til. 

Så da er det bare for dere å spørre i vei så skal jeg skrive et innlegg med svar en dag over helgen. Vil tilslutt ønske alle en riktig fin fredagskveld og en god helg. Kos dere masse uansett hva slags planer dere har :)


Svar på spørsmålsrunden del 2

Hadde helt glemt å poste del 2 sv spørsmålsrunden så her kommer den :)

 Hvordan reagerte familien din og de nærmeste rundt deg når de fant ut at du hadde en spiseforstyrrelse og drev med selvskading?
- Det var først mamma om fant ut at jeg slet med mat. Hun reagerte egentlig ikke så mye på det fordi hun ikke trodde det var så alvorlig som det var. Hun trodde jeg bare gjorde det av og til, mens sannheten var at det var etter hvert måltid pluss at jeg overspiste og ble kvitt det når de var borte. Når hun fant ut det ble hun satt og ganske lei seg. Søsteren min reagerte også veldig når hun skjønte at jeg hadde problemer med mat. Grunnen til at de reagerte som de gjorde tror jeg var fordi de følte at det var ingen ting de kunne gjøre noe med. Selvskadingen ble ikke alvorlig og daglig før jeg ble innlagt høsten 2013. Ingen viste det før jeg en dag viste frem armen min til mamma og pappa. De ble helt satt ut og fikk sykepleierene til å gå gjennom rommet mitt for å finne hva jeg hadde gjort det med. I dag takker jeg dem for det! Enkelt og greit reagerte familien min som de fleste andre hadde gjort. De ble satt ut, redde og bekymret for meg fordi de var så glade i meg og ikke ville miste meg. Håper det var godt nok svar.

Bryr du deg om utseendet på gutter? Tynn eller tykk?
- Slik som det er nå så gjør jeg nok det, men det er fordi jeg ikke har truffet noen som jeg liksom har "klikket" med hvis dere skjønner. Så når jeg ser for meg drømmegutten er det bare et bildet jeg har i hodet. Den dagen jeg møter en gutt som jeg virkelig faller for tror jeg ikke at utseendet har noe å si.

Hvorfor kutter du deg?
- Jeg har ikke kuttet meg på 105 dager nå så jeg har troa på at jeg ikke kommer til å gjøre det igjen, men grunnen til at jeg gjorde det var fordi jeg brukte selvskading som en måte å straffe meg selv for ting jeg hadde gjort eller sagt til andre. Ting jeg ikke hadde klart og ting jeg aldri kom til å klare. Jeg gjorde det enkelt og greit fordi jeg var utrolig deprimert.

 

Får du mange spørsmål ang arrene dine? Isåfall hva svarer du?
- Nei jeg får egentlig veldig sjeldent spørsmål om dem. Jeg tror nok folk kanskje skjønner hva de er fornoe. De jeg kan få spørsmål fra er barn, men da svarer jeg bare at jeg har falt meg eller katten har klort meg fordi de tror på det. Slik som de minste søsknene mine spør om det av og til og da sier jeg det. Når de blir eldre så kanskje de også skjønner det av seg selv for jeg er nok ikke den eneste som har gjort eller kommer til å gjøre det.

Synes du det er skummelt å svare på mailer fra lesere?
- Nei jeg synes ikke det er skummelt, men grunnen til at jeg ikke alltid svarer er rett og slett fordi jeg får utrolig mye meldinger på facebook, mailer og kommentarer. Jeg rekker rett og slett ikke å svare på alt for oppe i alt dette sliter jeg en del med ulike ting som tar mye tid. Håper det er forstålig. Skal prøve å bli flinkere.

Hva vil du egentlig jobbe med?
- Drømmejobben min er dyrlege, men det har jeg lagt på hylla for er sykt vanskelig å bli det. Skal liksom har over 6 i snitt og ha fag som kjemi og fysikk så blir nok ikke det. Så nå går jeg for min andre drøm som er advokat. Har planer om å søke meg inn på juss når jeg blir ferdig med videregående hvis karakterene er bra nok. Det siste jeg drømmer om er å bli en profesjonell skuespiller, men det blir jeg nok aldri. Er jo lov å drømme.

 

Hvor i verden vil du aller mest reise?
- Det må nok bli USA da jeg alltid har hatt sykt lyst til å reise dit. Hører jo så mye derifra så hadde vært artig å sett det og opplevd det selv.

Kunne du tenke deg å jobbe frivillig en plass?
- Helt ærlig er det noe jeg ikke har tenkt så mye på, men det er jo ikke uaktuelt. Har jo utrolig lyst til å melde meg frivillig til å jobbe i Afrika med dyr eller å hjelpe fattige barn i foreksempel Afrika så aldri si aldri.

Hvordan føler du selv at ting fungerer fortiden?
- Jeg føler at ting fungerer veldig bra fortiden. Følges opp av en fantastisk lege, har sammarbeidsmøter slik at alle partene rundt meg hører det jeg sier, har søkt og kommet inn på skole, skal flytte og jeg jobber sykt mye med meg selv. Så jeg føler ting går utrolig bra egentlig.Hvor lenge har du gått til psykolog?
- Har snakket med noen helt siden jeg var 6 år egentlig, men det var nok ikke en psykolog. Gikk jo på Bup før jeg gikk over til Dps og snakket med en psykiatrisk sykepleier. Er nemlig det hun er. Har aldri snakket med en ordentlig psykolog.Hvordan kan du si at du blir en vanlig elev når du skal få hjemmeundervisning?
- Jeg søkte som alle andre og kom inn som en vanlig elev, men pågrunn av min situasjon får jeg valget om jeg vil ta fagene på skolen eller hjemme. Jeg velger derfor å ta de hjemme. Blir kanskje ikke en helt vanlig elev, men jeg har vanlig elevstatus som alle de andre.

Hva tror du andre på bygda sier om deg?
- Er ikke noe jeg faktisk tenker så mye på. Hører jo noen rykter om at folk snakker stygt om meg og kaller meg ting, men det får de bare gjøre. Hvis dere ser på andre bloggere som foreksempel Sophie elise tror jeg ikke at alle rundt henne snakker pent om henne, men man kan bare ikke bry seg om det. Så bare men det dere vil. Jeg prøver å ikke bry meg.

Synes du synd på deg selv?
- Nei det gjør jeg faktisk ikke. Til tider kan jeg gjøre det, men jeg synes i hovedsak ikke det. Jeg har problemer som alle andre og prøver å holde meg så normal som jeg klarer. Heldigvis hjelper mange rundt meg med det.

Hvem er din beste venn?
- Jeg har nok ingen bestevenn. Må nesten bli mamma det da. Har et par venner, men føler liksom ikke de er bestevenner.

Jeg synes du kler deg veldig utfordrende til å (tydeligvis) ha lite selvtillit. Hvorfor?
- Jeg har vell egentlig forklart det godt i dette innlegget HER så trenger kanskje ikke skrive det opp igjen.Har du noen gang tatt en iq-test? Isåfall hva ble resultatet?
- Jeg har tatt det før, men husker ikke hva resultatet ble. Jeg fikk ikke sky høy, men jeg var ikke langt nede heller. Tok en sånn kort test nå på facebook og fikk 120 (ikke at jeg vet hva det betyr). Men jeg er ikke dum iallefall. Kan ta en test da å se hva det blir. Har begynt en gang for ikke lenge siden, men fikk ikke fullført den. Så må nok ta en ny test.

Skal du flytte hjem?
- Nei jeg skal ikke flytte hjem, men leiligheta jeg skal flytte til ligger 500 meter fra mamma så det er jo ganske nærme. Hadde nok ikke vært noe bra for meg å flytte hjem nå som jeg har bodd for meg selv i ett år så dette er nok det beste. Gleder meg veldig da.

Er du realistisk?
- Ja jeg ser på meg selv som realistisk. Jeg er nok ikke 100% realistisk, men jeg tenker for det meste realistisk på ting hvis det gir noe mening.

Lar du bryna dine vokse ut nå, og skal du gjøre noe med de?
- Jeg hadde latt de vokse ut i en og en halv måned og så fikk jeg de nappa og forma hos en frisør på Wenches salong. Har skrevet ett innlegg om det HER med før og etter bilder.Kan du si noen positive og noen negative sider med å bo alene?
- Kan starte med det som er positivt. Jeg er alene, kan gjøre det jeg selv vil og bestemme over meg selv. Ingen går rundt meg og sier at jeg må gjøre det og det. Gå og komme hjem når jeg vil. Synes faktisk det er positivt at jeg må holde styr på regninger og betalinger for da blir jeg mer selvstendig. Er jo også kjekt å måtte rydde og vaske, men kanskje ikke det som er mest positivt. Ligger nok midt i mellom. Det som er negativt er at det til tider blir veldig kjedelig. Du sitter der helt alene og har ingen rundt deg. Hvis du føler for å snakke med noen er det ingen der. Er nok det jeg synes er mest negativt. Er også til tider kjedelig å måtte holde alt i orden. Rydde og vaske helt alene. Er jo bare 19 år og ikke mange 19åringer som liker å tørke støv liksom. Tror det var det.

Synes du selv at du har noen knekte sosiale antenner?
- Jeg er ikke mye sosial og har ikke veldig store ønsker om å være det så det kan godt hende jeg har det. Vet ikke helt hva du mener med. Jeg har jo sosial angst og en personlighetsforstyrrelse som gjør at jeg er veldig skeptisk til folk og sliter med å stole på dem. Altså at jeg sliter med å bli venner med folk. Jeg vil være med dem, men jeg vil være alene. Det er hoved problematikken med det jeg sliter med. Du vil ha noen der, men du blir redd når noen kommer for nærme.

 Røyker du enda?
- Hehe ja jeg gjøre nok det. Røyker ikke mye da. Er sånn toppen 3 røyk om dagen. Nå fortiden ligger det på 1 og en halv så kan ikke si jeg er en stor røyker. Er tre grunner til at jeg røyker og de er: 1. Jeg innbiller meg selv at de hjelper meg å holde meg tynn. 2. Fordi jeg kjeder meg. 3. Fordi jeg tror folk synes det er kult.

Kaster du opp hver dag?
- Ja det gjør jeg dessverre. Har kastet opp hver eneste dag nå i 2 år så er ganske slitsomt. Er det jeg prøver å si med at jeg bare har bulimi for de har det slik at de har perioder der de kaster opp og så har de perioder hvor de nesten ikke spiser noen ting. Jeg er slik at jeg må kaste opp hver dag fordi jeg skal holde meg tynn. Jeg klarer ikke gå en dag uten å gjøre det så er det jeg prøver å si til dere.

Det var altså del 2 av spørsmålsrunden. Håper dere fikk svar på det dere lurte på. Skulle liksom tro det var lett å svare på spørsmål, men er faktisk ikke det. Dere får meg til å måtte tenke og er på en måte en positiv ting. Er jo også morsomt å svare på spørsmål ellers hadde jeg ikke hatt slike spørsmålsrunder. Kommer nok til å ha flere nå fremover for må bli flinkere til å holde meg til vanlige innlegg hvis dere skjønner hva jeg mener.

Igjen håper dere fikk svar på det dere lurte på og ønsker alle en riktig fin kveld/natt videre :)

 

 


Svar på spørsmålsrunden del 1

Hvorfor vil du ikke bli frisk?
- Jeg tror nok mange av dere har missforstått meg helt. For jeg har de siste månedene jobbet alt jeg kan for å komme meg inn i ett normalt liv. For å bli frisk så blir utrolig feil å si at jeg ikke vil frisk for det er ikke noe annet jeg vil. Jeg er 90 dager fri fra selvskading. Jeg har ikke hatt selvmordstanker på et halvt år. Jeg bruker mye mindre penger på mat i måneden og har kommet opp til en normalvekt. Det er kanskje vanskelig for dere å se, men jeg merker det utrolig godt selv. Så jeg har kommet utrolig langt det siste halve året og jeg har troa på at jeg er på riktig vei nå. 

Er du redd kaloriene i alkohol?
- Når jeg drikker tenker jeg ikke over kaloriene. Jeg gjorde det i starten, men så fant jeg ut at jeg ikke la på meg noe med å drikke så da roet jeg det ned. Så nei jeg bryr meg ikke så mye om det. Selvsagt så tenker jeg litt på det, men det styrer ikke drikkingen liksom.

Holder du deg på vekten du har nå med et normalt kosthold? 
-  Jeg har ikke helt kommet inn i en normal rytme når det kommer til mat, men jeg jobber med det. Slik som at jeg har en regel at hver gang etter jeg har kvittet meg med det jeg har spist skal jeg spise ei brødskive for å holde vekten min. For jeg har kommet til det stadie at jeg ikke vil ned igjen dit jeg var. For når jeg var på mitt laveste hadde jeg det absolutt ikke bra. Jeg hadde ikke noe overskudd, jeg var sykt deprimert. Orket ingen ting så vil ikke dit igjen så jeg prøver så godt jeg kan å spise så mye jeg klarer uten å kvitte meg med det. Føler du at du må være i aktivitet hele tiden?
- Helt i starten av spiseforstyrrelsen følte jeg det. Da trente jeg jo hver eneste dag og fikk abstinenser hvis jeg ikke fikk gjort det (bokstavligtalt), men nå er jeg faktisk utrolig lat når det kommer til å trene. Det tror jeg har noe med mine erfaringer med trening og at jeg rett og slett er redd for å gjøre det. Redd for å falle tilbake i gamle vaner, men jeg skal ikke si at jeg ikke føler behovet for å trene. For det er der og det kommer det nok til å være lenge til. 

Hva tenker du når du ser overvektige?
- Dette spørsmålet er utrolig vanskelig å svare på for jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg tror jeg bare skal være helt ærlig. Det jeg tenker er at jeg er sykt redd for å bli slik selv og det er egentlig min store angst, men jeg tror det er slik for de fleste som sliter med anoreksia eller bulimi. Tanken på å bli stor er sykt skremmende. 

Hva pleier du å spise i løpet av en dag?
- Jeg er som sagt ikke inne i en normal spiserutine så dette blir litt trøblete å svare på. Jeg spiser som sagt etter hver gang jeg er på do så det går i brødskiver med ost, skinke, makrell i tomat, skinkeost eller leverpostei. Jeg prøver også å spise slik snack a jacks når jeg føler meg småsulten. Jeg er også veldig glad i melk så det går mye melk i løpet av en uke hos meg.

Hvem var du med i syden?
- Jeg var med pappa og de to lillebrødrene mine. Guttetur pluss meg.Hvordan var ferien for deg?
- Jeg hadde det utrolig bra. Koste meg masse og fikk ladet opp batteriene. Trengte det virkelig. Er jo ei reiseglad jente så skal ikke se bortifra at det blir en tur til i løpet av året. 

Starter du på Lena Vgs?
- Teoretisk sett gjør jeg det, men fordi jeg har fått spesial opplegg med hjemmeundervisning kommer jeg nok ikke til å være så mye på skolen, men fordi jeg har elevstatus har jeg mulighet til å delta i timer. Det er egentlig bare opp til meg.

 Hvor mange ekte og nære venner har du?
- Svaret på det må være null. Jeg har ikke så mange venner. Virker kanskje sånn når jeg sier jeg skal ut med venninner og slik, men blir litt slik "venninne". Har jo noen, men har ingen som jeg føler jeg er nær. Som jeg kan fortelle alt til. Jeg har mamma og lillesøsteren min hvis det telles. Ser på mamma som en venn selv om hun er mammaen min. Hun kan jeg fortelle alt til. Men jeg en del venner da.Hva er den rareste drømmen du har hatt?
- Jeg drømmer nesten hver eneste natt og da er det mye forskjellig rart. Det som er dumt er at jeg som regel ikke husker hva jeg drømmer om så vet egentlig ikke. Får prøve å huske neste drøm og heller skrive om den da. 

Kunne du vært med i en orgie?
- Nå har det seg slik at jeg ikke vet hva en orgie er så det kan jeg ikke svare på. Prøvde å søke det opp, men skjønte fortsatt ikke hva det var. Er litt blond på slike ting.

Har du hatt type?
- Nei jeg har aldri hatt kjæreste hvis det ikke teller med sånn barneskole greier da for da blir det et par, men nei ingen seriøse. 

Oppmerksomhet, hvorfor er du så opptatt av det?
- Vet ikke helt hva jeg skal svare på dette for jeg er ikke helt klar over hvorfor jeg elsker oppmerksomhet, men det har noe med at jeg tenker mye på meg selv og mitt. Jeg har liksom alltid vært slik at jeg vil at andre skal se meg, samtidig som jeg vil gjemme meg bort. Er en del av personligheten min. Sykdommer eller ei, vet ikke hva det kommer av. Jeg vet iallefall at jeg er oppmerksomhetssyk. Legger ikke skjul på det.  

Jeg klarer ikke helt å forstå deg. Jeg prøver, men du er så vanskelig å forstå. Har du ett gammelt innlegg eller kan du skrive ett nytt innlegg om hvordan du har blitt syk med så mye og hvordan du endte opp der du er nå?
-  Jeg har ikke et gammelt innlegg, men jeg har tenkt til å skrive ett innlegg om hvem jeg er. Forklare hva jeg sliter med, hvordan jeg fikk det og slike ting.

Går du på medisiner?
- Ja jeg går på antidepressiva og sovetabletter siden jeg sliter med forstyrret søvn.  

Lykke til videre på reisen mot å bli frisk - Tusen takk for det, jobber så hardt jeg kan og kommet en langt stykke på vei :) Hva skjedde meg bloggingen for amfi Raufoss?
- Jeg fant ut at det ble alt for mye ansvar for meg og de ville at jeg skulle endre så mye på bloggen slik at det med psykisk helse ble borte. Følte liksom det ble litt feil på det stadie da bloggen hadde fokus på akkurat det med psykisk helse. 

Kan vi se kattungene dine?
- Selvsagt skal dere få se dem. Her kommer et bilde av hver av dem :)Anser du deg selv som smart?
- Ja det gjør jeg faktisk og jeg får høre av andre rundt meg at jeg faktisk er veldig smart så da velger jeg å tro på det. Det virker kanskje ikke slik på bloggen, men er litt annerledes i virkeligheten.  

Måtte dele opp spørsmålsrunden i to for var mange spørsmål så dette var iallefall del 1. Del 2 kommer snart for har allerede svart på den. Håper iallefall at dere fikk svar på det dere lurte på og så vil jeg ønske dere en riktig fin kveld videre :) vi snakkes eller blogges

 

 

 

 


Ny spørsmålsrunde

Hei på dere. Tenkte å sette igang en ny spørsmålsrunde for er lenge siden sist og kom litt inn i å svare for spørsmål etter jeg skrev innlegget til anonym. Så da kan dere bare stille spørsmålene dere lurer på så svarer jeg til uken i et innlegg.Håper dere har hatt en fin helg og at uken blir like fin. Har ingen store planer, blir vel noen besøk hos mamma og pappa. Gleder meg utrolig masse til å flytte oppi leia ved mamma igjen. Kan bare gå bort så ofte jeg vil samtidig som jeg kan gå bort igjen når jeg føler for det. Så gleder meg til 1 juli :)


Kjører igang en ny spørsmålsrunde

Føler det er på tide med en ny spørsmålsrunde og denne gangen skal jeg svare på video. Det gjelder om det blir en, to eller tre deler. Deler den opp så hver video ikke blir så sykt lang. Er kanskje litt kjedelig å sitte der i flere timer (overdrevet), men ja dere skjønner. Synes iallefall det selv er greit. Svarer på det meste som kommer inn og skal ta med de spørsmålene som folk har stilt meg i kommentarfeltet på andre innlegg. Så da er det bare å spørre i vei og for meg å forbedrede meg på videoinnspilling. Gleder meg. Trives egentlig foran kamera så å videoblogge for meg er ikke så vanskelig. 

Tenkte også å spørre om det var interesse for at jeg begynner med slik at jeg lager en video en dag i uka. Foreksempel mandag eller fredag? Har fått det fra stina.blogg. Er en stor fan av henne og leser bloggen hennes ofte så der jeg får de fleste tipsene fra. Iallefall håper dere kan svare om det er noe dere kunne tenke dere.   

Og til slutt vil jeg bare takke alle sammen for de fine tilbakemeldingene og støttende ord etter videoen jeg delte. Jeg sa bare det jeg følte og mente og angrer ikke et sekund! Dessverre har jeg ikke mulighet til å få svart på alle 50 kommentarene og meldingene som jeg får. Dere skal vite at jeg har lest alt, men jeg klarer ikke svare. Håper ikke dere tror jeg er sånn diva som bare overser dere lesere. For dere lesere er min klippe og min motivasjon!<3

 


Svar på spørsmålsrunden del 1

Hva er dine planer for bloggen dette året?
- H
ar som mål å få blogget en gang hver dag. Kanskje ha flere konkurranser og starte med månedens leser, ha direkte sending på youtube og kanskje ha en fast dag som jeg legger ut videoer på. Tar gjerne mot tips fra dere om det er noe jeg kan starte med, liksom slike ting da. 

Kan du fortelle litt om dine psykiske lidelser? 
Vet liksom ikke helt hva jeg skal skrive her. Jeg sliter med angst og tvang som er mine største problemer. Disse problemene jeg har hatt siden jeg var liten. Angsten har utviklet seg til en spiseforstyrrelse fordi jeg må ha kontroll på noe. Klarer ikke svare mer utfyllende på dette nå jeg, beklager. 

Hvordan har du gjort det med skole osv og hvordan var det å gå på vgs? Kunne du skrevet ett innlegg om det?
Jeg har gått to år på videregående og mangler mitt siste år. Dette er ganske vanskelig for meg å tenke på. Føler liksom jeg står veldig fast her jeg nå. Gikk helt greit å gå på videregående, var nok de vanskeligste årene mine på skolen. Var liksom blitt så stor og hadde ikke så mange rundt meg. Følte meg ganske mye alene og klarte derfor ikke konsentrere meg om skolearbeid. Vet jo egentlig at jeg er ei skoleflink jente så prøvde så godt jeg kunne å gjøre det jeg skulle. Skulle nok ønske det var noe jeg kunne endret på. Kan få skrevet ett innlegg om hvordan jeg følte det var å gå på videregående jeg. 

Hva er dine planer for 2015?
Mine planer for 2015 er egentlig ganske få. Jeg skal fortsette å ta en dag av gangen, jobbe med meg selv og finne grunner til å stå opp om morgenen. Har også snakket på at jeg skal starte i en barnehage gjennom nav, slik praksis plass så får se hvordan det går. Også vært snakk om å få startet på siste året mitt på vgs slik at jeg kommer et skritt nærmere en jobb. En siste ting som også er snakket litt om er å flytte. Skal ikke si noe mer om det, men er iallefall snakk om det.  

Har du noen planer for noen ferier i år?
Jeg har ingen konkrete planer det har jeg ikke, men sitter faktisk i skrivende stund å ser på tur til tyrkia til sommeren. Var jo avgårde med mamma i fjor og veldig lyst til å dra til samme plassen dette året kanskje også med søsteren min. En syden tur blir det iallefall, for er jo ei reiseglad jente og godt med en pause fra alt dette også. Da har jeg også noe å spare til og ikke minst se frem til :) Hvor ofte går du til psykolog? Og kan du skrive ett innlegg om å gå til psykolog? 
Jeg går til psykologen min en gang i uka, av og til to ganger. Varierer litt, nå har jeg ikke vært der på nesten 2 uker fordi hun har vært syk og det har vært juleferie, så litt opp og ned. Snakker heldigvis med de som kommer innom meg i leiligheta og har jo også mamma og pappa.  Kan også få skrevet ett innlegg om det jeg. 

Hvordan går det med selvskadingen din, er det lenge siden sist?
Det er faktisk en ting jeg har valgt å ikke si så mye om her på bloggen fordi jeg blir oppfattet som klagende og at jeg syter veldig mye, men har sprukket et par ganger når det gjelder selvskading. Er noen uker siden jeg har gjort det nå, så får vell se på det som en seier.

Hva er det som gjør deg glad? 
Det var et veldig vanskelig spørsmål. For er egentlig mye som gjør meg glad, det spørs egentlig bare hvilket humør jeg er i fra før. Kan jo nevne noen ting som som regel får frem et smil hos meg. Når tussi spinner rundt på gulvet eller kommer å legger seg på fanget mitt. Når kjæresten til mamma tuller med meg. Når jeg er på besøk hos mamma og pappa og koser med lillebrødrene mine. Og når jeg føler at jeg mestrer noe. Er egentlig den beste følelsen. Når jeg føler at jeg har kontrollen og det er jeg som bestemmer! Har du mistet venner etter at du åpnet deg om at du sliter psykisk? 
Jeg har i utgangspunktet egentlig ingen venner slik som det er nå, ingen som jeg drar ut med eller finner på ting med. Har nok mistet de jeg hadde på videregående fordi jeg sluttet der. Så har ikke mistet noen fordi jeg blogger om ting tror jeg. Kan jo hende jeg har skremt bort noen, jeg vet helt ærlig ikke jeg. Føler liksom at jeg er litt der jeg er nå med venner pågrunn av meg selv. 

Du skriver på bloggen din at du av og til er ute med støttekontakt om jeg ikke skriver feil. Hva går det ut på og er denne personen mye eldre enn deg?
Ja jeg har en støttekontakt som jeg finner på ukentlige ting med. Det går egentlig ut på at man skal komme seg mer ut på ting, ha noen å dra med og få noen øyeblikk der man ikke blir sett på som syk. Bare være seg selv. Derfor er det viktig å ha en støttekontakt som man kan senke skulderne med å rett og slett bare være seg selv. Hun som jeg har nå er ei som jeg kjenner fra tidligere. Det kan egentlig være hvem som helst slik som jeg har forstått det. Alder har heller ingen ting å si, kan både være like gammel er eldre. Alt fra ei venninne til en oldemor. Er egentlig opp til deg selv og den som blir støttekontakten. Kan skrive ett innlegg eller lage en video om det kanskje hvis det er av interesse?  

Har du vært innlagt i barnepsykiatrien? I såfall kan du skrive noe om det? 
Ja jeg har vært innlagt en gang i barnepsykiatrien og det var på Sanderud i fjor høst. Var første gangen jeg ble innlagt og var jo det året jeg fylte 18. Kan skrive om det jeg hvis det er noe dere vil lese om. Har du noen utdannelse eller hva vil du bli?
Hehe nei det har jeg ikke. Mangler siste året mitt på videregående så må i første omgang bli ferdig med det. Har jo veldig lyst til å få meg en utdannelse da, tenker på å bli enten noe innen helse, eiendomsmegler eller advokat. Vet ikke helt hva jeg skal gå for, men det får vell tiden vise.  

Hva vil du oppnå med å blogge? 
Det jeg vil oppnå med å blogge er egentlig flere ting. Jeg vil for det første dele mine positive og negative erfaringer rundt det å være psykisk syk. Jeg vil også vise folk at å skrive og fortelle om sine problemer ikke er et tegn på svakhet, men styrke. At det ikke er skummelt å gjøre det, det kan hjelpe deg på flere måter. Foreksempel så er ofte behandleren min på DPS inne å leser noen innlegg hvis jeg forteller henne om dem. Så det er positivt for meg. Er jo også veldig godt å få skrevet om mine tanker og følelser enten de er positive eller negative. Og en siste ting er jo at jeg vil se at jeg ikke er så spesiell. Får jo så mange kommentarer der folk kjenner seg igjen. Ikke at det er positivt, men er litt godt å høre at jeg ikke er så spesiell hvis dere skjønner.  

Har du jobb?
Nei jeg har ingen jobb. Egentlig ganske kjedelig det, men blogger jo. Ikke noe jobb, men tar mye av tiden min. Ellers er det planer om å få en praksis plass i en barnehage nå i løpet av noen uker.  

Når og hvorfor begynte du å røyke?
Jeg startet å røyke så smått når jeg var på fester. Ellers når jeg ble innlagt på reinsvoll i februar i fjor begynte jeg oftere. Ble egentlig da jeg offisielt startet. Har du prøvd hasj? Hva mener du om hasj?
Nei det har jeg aldri prøvd og har ingen planer om å prøve heller. Har helt ærlig ikke noen spesielle meninger om det. Har ikke satt meg noe inn i det for er liksom ikke noe jeg går å tenker så mye på.  

Kan du fortelle historien din fra start til slutt? Eller en versjon på 5-10 minutt?
Tenkte du evt på video? Kan hende jeg er blond men skjønte ikke helt spørsmålet. 

Dette var da del 1, unnskyld at det tok litt tid, men har drevet med så mye annet i tillegg. Her er iallefall de første svarene så kommer del 2 og kanskje del 3 i løpet av uka :) Vil også ønske dere en fin onsdag. Havveis til helg igjen :)


Spørsmålsrunde - noe du lurer på?

Ja tenkte å ha en spørsmålsrunde. Begynte jo før nyttår med ukens spørsmål men klarte selvsagt ikke følge det opp. Da blir det slik. Så er det noe dere lurer på så er det bare å spørre i vei. Svarer i et innlegg i helga kanskje. Så bare for dere å spørre om hva dere vil, svarer på det meste :)


(bilde fra i sommer)


Ukens spørsmål (uke 49)

Jeg lurte på om du kunne begynt med månedens leser kanskje? 
- Det kan jeg kanskje få til det. Er kanskje noe jeg kan starte med over nyttår, må prøve å følge opp det jeg har startet med nå og må passe på så det ikke blir for mye hvis det er greit for dere. Men kan som sagt starte med det på nyåret. Da har jeg et nytt prosjekt da :)Hvordan reagerte din mor på at du begynte å drikke som 15 åring, sa du det til henne? Lurer på om du kan skrive et innlegg om alkohol og ditt forhold til det både før og idag. Drikker du for å ha det gøy eller for å flykte fra det vonde? Sliter en del med det og lurer på om det gjelder andre, og om du har noen tips? :)

- Først kan jeg si at jeg har et veldig åpent forhold til mamma så det var naturlig for meg å fortelle henne at jeg skulle på fest. Sov over hos ei venninne den gangen så var jo greit det da. Drakk ikke veldig mye, ble litt brisen bare. Hun syntes det var bra at jeg dro ut og slikt, ikke at jeg drakk kanskje da, men at jeg dro på min første fest. Var jo mye inne og slikt så var vel naturlig for henne å tenke slik. Så hun reagerte egentlig bra på det. Så til det andre du spurte om. Jeg tror ikke det er så veldig bra for meg å skrive noe spesielt om det, både pgav av situasjonen min og fordi det er mange unge som leser bloggen min. Er det noe spesielt du lurer på så kan du bare snakke med meg på facebook eller på mail. For kan gjerne snakke med deg om det. Og for å si det så er du ikke den eneste som har det slik når det kommer til drikking. Det er veldig enkelt å drukne sorgene sine i alkohol. Flykte fra det vonde, men det tar deg igjen til slutt. 

Vet du hva som utløste sykdommen din?
- Det var et litt uspesifisert spørsmål, skjønte ikke helt hva du mente. Har forskjellige problemer/sykdommer så er ulike grunner til det.

 Hvordan begynte spiseforstyrrelsen for deg? 
- Den startet med med at jeg ble alt for oppslukt i trening. Jeg ble liksom bestevenn med trening og da tenke jeg "hvorfor kan du ikke prøve å spise mindre da?". Jeg gjorde det og jeg begynte å gå ned i vekt. Folk sa jeg så bra ut, treneren min oppfordret meg til å fortette slik jeg gjorde nå for å gå ned i fettprosent og for å bygge muskler. Jeg ble liksom veldig sett rundt mat. Når jeg var på skolen hadde jeg med meg salat hver eneste dag og de rundt meg så jo på meg hele tiden. Var liksom for første gang jeg følte at jeg fikk litt oppmerksomhet og faktisk på en positiv måte for meg. Dette tok overhånd og jeg trodde jeg hadde kontroll, noe jeg ikke hadde.Hvor ofte tenker du på mat?
- Ja det er vel hele dagen det. Går jo hele tiden og tenker hva jeg skal spise, når jeg skal spise, hvor mye, hvor jeg skal spise, hvor og når jeg skal handle, hva jeg skal handle, hvordan jeg gjør det etterpå. Hele dagen min går med på å tenke på mat. Det er jo stunder det er ganske stille. Tankene er der, men de dominerer meg ikke. Jeg klarer å gjøre andre ting. Være hos mamma eller pappa, snakke med dem, gjøre ting. Så ikke missforstå. Maten tar hele dagen, men samtidig klarer jeg å gjøre andre ting.

Pleide du å trene før?
- JA. Dagene mine gikk bare til å trene. Jeg trente før skolen, etter skolen, når jeg kom hjem, ja hele tiden. Løp flere mil og trente i timesvis. Slik pågikk det i over ett år! 

Hvor mye spiser du på en dag nå?
- Det vil jeg ikke svare på. Skjønner at du kan lure, men ikke frekt ment men det føler jeg at ingen av dere har så mye med hvis dere skjønner.

Hvordan tror du at det kommer til å gå med maten nå som det er jul?
- Jeg tar en dag av gangen og tenker at jul er bare en vanlig dag. Skal jo ikke feire julaften sammen med mange, tror det bare blir med mamma, kjæresten hennes og søsknene mine og de vet hvordan jeg sliter. Tenker som sagt at jeg bare tar det som det kommer. Har ingen planer om å gjøre noe drastisk bare fordi det er jul liksom.  

Hva ønsker du deg til jul?
- Det er vel det vanskeligste spørsmålet jeg kunne fått. Jeg vet faktisk ikke. Jeg sier egentlig bare penger fordi jeg vet ikke hva jeg trenger eller ønsker meg. Har liksom det meste jeg trenger så da er det jo lite. Får og kjøper det jeg trenger i løpet av året sånn ellers. Men ønsker meg jo penger så jeg kan spare til en sydentur kanskje. Ellers ønsker jeg meg stekepanne for har ikke det nå i leiligheta og det hadde jo vært praktisk å hatt. Ønsker meg også tatovering. Har jo planer om å ta sleeve, men regner ikke med jeg får det i gave liksom. Greit å få penger da. Det siste er at jeg kan få spille inn en sang i et studio. Det hadde vært utrolig morsomt å fått lov til å gjøre en gang. Få sangen på cd og kunne høre seg selv liksom.Hva er det beste med jula? 
- Det er at familien samles sammen og kan kose seg sammen og bare snakke om alt mulig. Gleden du ser når småsøsknene mine åpner pakkene sine og får det de ønsker seg. Stemningen rundt bordet når middagen blir servert. Jeg synes bare jula er ei ordentlig koselig tid. Sitte å se tre nøtter til askepott på julaften og se masse julefilmer i jula. Det er utrolig koselig det. 

Så det var ukens spørsmål for denne gang. Håper dere fikk svar på det dere lurte på. Prøver å svare så utfyllende og godt som jeg klarer. Dere spør veldig mange bra spørsmål som er vanskelige å svare på, setter meg litt på pinebenken dere da, men kommer meg da ut av det. Svarer på det aller meste. Er det noe dere lurer på til neste uke så er det bare å spørre i dette innlegget eller i løpet av uken. 

Ellers så vil jeg jo ønske dere en riktig god jul. I dag er det jo første desember. Har sittet å sett på første episoden av jul på månetoppen. Da er det offisielt desember. Da kan jeg bare telle dager til julaften. Føler meg litt som ei lita jente igjen når desember kommer. Selv om jeg er 19 år kan jeg da være litt barnslig. Sett pris på hver dag og bare lev livet deres så godt dere kan. Kos dere sammen med familie og venner. Dette er en tid for hygge og kos. 

- Hva syntes dere om svarene?
- Flere som har sett jul på månetoppen i dag?
- Noen andre enn meg som gleder seg over at det snart er jul? :)  

 


Ukens spørsmål (uke 48)

Hvilken sminke bruker du?
- jeg bruker egentlig ganske lite sminke synes jeg selv. Jeg bruker en maskara, eyeliner, øyenbrynspenn og coverstick til vanlig. Hvis jeg skal ut på noe spesielt eller pynte meg litt mer bruker jeg også pudder. Har ikke navnet på dem nå, men kan evt komme med det senere hvis det er noen som lurer.


Bruker iallefall dette pudderet fra Youngblood. Var så heldig å fikk prøve ut dette gjennom bloggen og har blitt min favoritt. Dette er fra Lady parfymeri og Life helsekost fra Amfi Raufoss. 

Har du noen planer for fremtiden, jobb, skole?
- Off nei så kom dette spørsmålet. Er det jeg frykter mest. For føler bare jeg står helt stille nå og vet ikke hva jeg skal gjøre. Har jo noe med det psykiske å gjøre at jeg føler det slik så ja. Men har jo planer om å få fullført siste året mitt på videregående så jeg iallefall blir ferdig med det. Har det liksom hengende over meg nå og ganske slitsomt. Men skal nok klare det. Har jo også litt tanker om at jeg vil bli noe innen helse når jeg blir stor. Sykepleier, helsearbeider, jobbe i barnehage eller noe slikt. Liker jo å jobbe med yngre eller eldre. Ikke som lærer da hvis dere skjønner. Det skal jeg aldri bli. Passer nok ikke til det, må stå foran folk hele tiden. Nei blir nok barnehage eller noe slikt. Har jo jobbet litt i det før gjennom nav og da trivdes jeg veldig godt. Så får se kanskje jeg skal få prøvd det igjen over nyttår. 

Skal du ta bil lappen?
- Ja jeg skal vel få gjort det en gang, men stresser liksom ikke med det. Jo er jo 19 år og slikt, men føler liksom ikke jeg trenger å stresse med det. Vil ta det når jeg føler for det, slik at det ikke blir et press. Var jo hele tiden sånn at når jeg fylte 18 så skulle jeg ta lappen og da jeg gjorde det så tenkte jeg ikke på det mer. Har noe med at jeg ikke føler meg så trygg i bil, iallefall ikke at jeg skal kjøre en. Men en dag skal jeg vel ta det. 

Yndlingsbutikk?
- Veldig godt spørsmål. Nei må vel bli bikbok det da eller hennes og mauritz hvis det kommer til klær, regner med det. Der har de så mye fint og har liksom alltid likt å handle der. Billig og stort utvalg. Har jo mest klær fra disse butikkene så da sier det vel sikkert litt at jeg handler mye der. Og når det kommer til mat må jeg nok si kiwi og rema. Også stort utvalg og billig. Bor jo alene så da må jeg tenke litt på mat og slikt også. Må jo handle ukentlig, hehe. Er ganske godt da å bo alene, lærer mye. Så gled dere. 

Om du kunne forandre på noe i livet ditt, hva ville det vært?
- Nei det kommer vel ikke som en overraskelse når jeg sier at da ville jeg ha vært frisk! alle de andre tingene er liksom småting. Er jo selvsagt mange ting jeg kunne tenkt meg å endret på. For eksempel ville jeg hatt tilbake lillebroren min, så hadde jeg hatt to valg hadde det blitt de to. 

Angrer du på noe du har gjort, som du vet du kunne gjort annerledes?
- Både ja og nei. For de tingene jeg har gjort står jeg på en måte for. Angrer jo ikke på den måten, men kunne jeg forandret på utfallet så hadde jeg gjort det. Er jo noen ting jeg gjerne skulle ha gjort om på, men det får jeg jo ikke. Så ingen vits i å tenke noe på det da. Prøver heller å tenke fremover og at de tingene som har skjedd har gjort meg til den jeg er. 

Har du et godt forhold til psykologen din, dame eller mann?
- Ja det har jeg faktisk og er en dame. Ei veldig koselig dame som jeg kommer godt overens med. Er jo dager som jeg ikke klarer å snakke med henne og har noe i mot alt hun sier, men jeg er bare slik. Og andre dager kan jeg fortelle henne alt. Er jo veldig godt det, føler meg liksom trygg der. Setter meg godt i hjørnet, legger bena i sofaen og tar teppe over meg.

Hvordan har du det nå fortiden?
- Hvordan skal jeg svare på det da? Helt ærlig så går det ikke så bra. Angsten og tvangen min er på det verste føler jeg, og har så lite kontroll rundt meg så da tar jeg kontrollen over det jeg kan liksom som mat, røyking og slike ting. De rundt meg vet om dette og er klar over hvordan jeg har det. Må bare skje noe snart for de sier liksom at jeg skal jobbe på veien mot å få det bedre (bruker ikke ordet frisk for det gjør meg bare forbanna), men slik det er nå blir jeg egentlig bare dårligere


 Når debuterte du med alkohol?
- Første gang jeg drakk da var jeg vell 15 år. Og da mener jeg å drikke i sånn, fest sammenheng. Har jo smakt før, men det er snakk om en slurk. Husker jeg var på min første fest da som 15 åring. 

Kan du lage flere sangvideoer?
- ja det kan jeg få gjort hvis det er noe dere ønsker. Bare for dere å komme med forslag til sanger jeg kan synge.

Kan du fortelle om Mia og ana på film, er mye bedre å forstå da? 
- Jeg kan se på det. Vet liksom ikke hvordan det blir å sitte foran kamera å snakke på det. Er et sårt tema, er liksom enklere å skrive, men jeg skal tenke på det. Kan ikke love noe, men får se.

Blir arrene dine mindre synlige over tid?
- Ja det blir de. De som er eldst nå er det nesten så man ikke ser. De blekes jo, så blir bare sånne striper oppe på huden. 


 Er du helt skadefri?
- Nå skal jeg være helt ærlig og si at ja det er jeg. Har stunder der jeg sitter på badet med tingen i hånda, klar til å gjøre det, men gjør jeg det? Nei. Det er ikke verdt det! Hun eller han er ikke verdt å sprekke for. Har holdt meg nå i snart 4 måneder uten og det er jeg veldig stolt av meg selv for. 

Har du tips til å ikke selvskade? 
- Tenkte kanskje jeg kunne skrive et innlegg om dette hvis det er noe dere kunne tenke dere 
 
Husker du første gangen du skadet deg?
- Både ja og nei. Tror jeg husker første gangen, men ikke sikker. Husker første gangen jeg gjorde det igjen nå for ett år siden da det ble som verst. Prøver å ikke tenke noe på det.

Bor du alene?
- Ja det gjør jeg. Leier en leilighet og trives med det. Er jo litt kjedelig til tider, men har jo Tussi som holder meg med selskap. Får også besøk av de som jobber i noe som heter psykatri tjenesten tre ganger om dagen. Er også en del på besøk hos mamma og pappa.Kan du lage en film av "mitt klesskap" og "romvideo/hus"?
- Har laget en leilighetsvideo som du kan finne HER. Kan se om jeg kan ha video av klesskapet mitt, er liksom ikke så mye å se. Masse rot og slikt. 

Hva gjør du for å bli frisk? har du troen på å bli frisk?
- Helt ærlig, nei det har jeg ikke. Ikke slik det er nå. Alt bare rakner rundt meg, det er er jo ingen ting som fungerer. Blitt lovet det ene og det andre, men ingen ting som blir holdt. Føler bare jeg blir gjort til narr, det samme føler mamma. Og slik har vi egentlig følt det siden jeg begynte å slite i 5 års alderen. Kunne skrevet masse om dette, men orker ikke gjøre det nå. Er ganske vanskelig for meg å snakke om å bli "frisk" for som sagt føler bare jeg blir dårligere nå!

Synes du at du har fått god hjelp av helsenorget? 
- Okei vet ikke hvordan jeg skal gjøre dette, for kunne sikkert skrevet sidevis på dette spørsmålet. Kan jo gjøre det kort og si NEI det føler jeg ikke. Helt siden jeg begynte å slite som en 5 åring har jeg bare blitt overkjørt av helsevesnet. De har sagt ting som at jeg ikke har vært syk nok, de har ikke hatt plass eller tid til meg, jeg har bare en dårlig dag, de har ikke ressurser. Piss er det. Så hva har dette gjort med meg? Nei skal vi se, 4 selvmordsforsøk det siste året og over 200 kutt. Alt dette etter at jeg ble innlagt for første gang. Så nei jeg har nok ikke fått noe hjelp fra dem og får det heller ikke nå enda jeg har blitt enda dårligere.

Hvordan var oppholdet ditt på Reinsvoll?
-
Som jeg skrev over så har jeg ikke så god erfaring med helsevesnet. Det gjelder også Reinsvoll. De overkjørte meg, følte de overvåka meg og fulgte med på meg hele tiden. Da jeg tok meg mat, spiste, gikk på rommet mitt, kom ut igjen, satte meg i sofaen ja rett og slett hele tiden. og fikk skylda for alt liksom. Men sier ikke det var dårlig, men det var ikke bra! 

Fortell noe morsomt du har opplevd i det siste?
- Ja hva skal nå det være. Som jeg skrev på bloggen om som du finner HER så fikk jeg meg en god latter da jeg kom hjem fra mamma og internettet ikke fungerte. Måtte pent ringe til telenor, men var jo på kvelden og helg så måtte ringe et spesial nummer. Kosta jo 26 kroner minuttet så brukte 40 kroner på den samtalen. Jo og da fikk jeg høre at en knapp fra skrudd av på internett boksen, og hvem hadde gjort det. Jo det var Tussi. haha ja det var dagens latter.  Hvem er forbildet ditt?
-
Det kan jeg gjøre veldig enkelt for det er mamma. har jo selvsagt skrevet et innlegg om det også jeg som dere finner HER 

Hva ville du gjort hvis du vant 1 million?
-
Det vet jeg faktisk ikke helt, men hadde nok brukt en del av pengene på å investere i at jeg ble frisk. Ikke spør meg hvordan for det vet jeg ikke. Er jo lov å håpe. Ellers hadde jeg tatt med mamma og søstra mi til hawaii eller et sted hvor vi kunne slappe av bare vi tre. Kanskje også en tur med hele familien. Hvem vet. Kommer nok aldri til å skje så hehe

Siden du sliter psykisk (noe jeg selv gjør) Hva slags metoder bruker du for å få ro? 
-
Det jeg pleier å gjøre, eller iallefall prøver er å sette meg ned å bare puste. Ta det med ro. Få tankene mine over på noe annet. Gå en tur, kose med Tussi, ringe mamma, slike ting. Som sagt så prøver jeg å gjøre det, mange ganger fungerer det og andre ganger ikke. Er nok ikke et fasit svar på det

Hva vil du oppnå med å blogge?
- Vil egentlig bare ha et sted hvor jeg kan dele mine tanker og følelser. Hvor jeg kanskje kan få høre at det er andre som har det slik som meg, og kanskje jeg kan vise andre at det ikke er en svakhet å stå frem å si at man sliter. 

Det var da ukens spørsmål. Ble mange spørsmål nå ser jeg, men ville jo svare på så mange som mulig. Tusen takk for alle spørsmålene dere kom med, synes det er morsomt å svare på dem. Ble litt sent innlegg i dag, men var hos mamma før i dag. Men her er iallefall innlegget å håper dere liker det.

- Noe annet dere lurer på til neste ukens spørsmål?  
Dere kan bare stille spørsmål i innleggene jeg skriver gjennom uken så tar jeg det med på spørsmålsrunden 

 


Svar på spørsmålsrunde del 2

Hadde jo en spørsmålsrunde her for en stund tilbake, men svarte bare på del 1 så nå tar jeg meg i nakken og svarer på resten. Det syns jeg dere fortjener. Kan jo prøve det beste jeg kan for å være en blogger som dere vil komme tilbake til :) så her kommer svarene på resten av spørsmålene.

Hvor gammel var du når du begynte å slite psykisk, hvordan merket du det? 
Når fikk du depresjon?
Hvor gammel var du da du fikk hjelp, og hvordan kom du i kontakt med helsevesenet?
Har du gått til bup?

Svarene på disse spørsmålene kommer i et eget innlegg, håper det er greit for ble ganske mye og fant ut at det var bedre.

Isåfall, Jeg sliter med depresjon, skal begynne å gå til bup. Er det noe jeg burde grue meg til, hvordan er det der tror du? Det er nok bra. Jeg har ikke så utrolig gode erfaringer med bup, men jeg skal ikke si at det ikke fungerer for deg! for det kan det selvsagt gjøre. Det kan ha noe med de tingene jeg hadde opplevd og hvilket stadiet jeg var i. Så synes du skal dra dit med et åpent hode, og bare prøve. Du vet ikke hvordan det er før du har gitt det en sjanse. 

Hvor ønsker du å dra til? (Ferie) Hvis det er et sted jeg har lyst til å dra på ferie så er det Hawaii. Sitter nå og ser på en serie derifra (hawaii 5-0) og drømmer meg helt bort. Er jo så nydelig der. Hvite lange strender, flotte hoteller, nydelig vær, ja trenger jeg si noe mer. Disse bildene sier vel sitt.Hvor mange søsken har du? Jeg har 4 fantastiske søsken. Alle er mindre. Jeg har 1 lillesøster og 3 lillebrødre. Dessverre opplevde jeg å miste den eldste av brødrene mine da han var bare 4 år. Han er og kommer alltid til å være min lillebror, han har en stor plass i hjertet mitt og er like glad i han som jeg er i de andre<3 


<3<3

Yndlings drikke på fest og hverdag?
Haha ja her kan dere le. For jeg drikker ikke mye på fest, men skal jeg drikke noe så må det bli tequila. Jeg tåler ikke annet. Har kanskje innbilt meg det. Drikker jo andre ting, men syns tequila smaker godt. Har prøvd mye forskjellig. Er også godt med vodka og isbiter, men ikke ofte man får det på fest. Drakk det når jeg var i tyrkia med mamma i sommer og det var skikkelig godt. Iskald vodka. Jaja, godt er det. Men til hverdag må det bli vann. Er min bestevenn det. Kjedelig er jeg sikkert, men jaja.  

Kan du skrive 1 innlegg om forholde til din mor, og hvordan hun støttet deg i hverdagen, hvor mye hun betyr for deg og hvordan du fortalte at du slet Psykisk om du skjønner? Takk for tips og det har jeg fått gjort :) 

Har du gått på BUP, og følte du at du ble trodd og hørt på? Ja jeg gikk på Bup i lang tid og føler egentlig at jeg ikke ble hørt. De tok avgjørelser over hodet på meg og spurte ikke meg først. Det var også slik at når jeg åpnet meg og sa jeg hadde det vanskelig så skyldte de på at jeg bare hadde en dårlig dag. Så jeg ble overkjørt av dem. Måtte liksom sitte der med et smil og ei maske og si at alt var bra når det ikke var det. Dette pågikk i flere år så var nok en grunn til at jeg ble negativ til hjelp. For fikk ikke noe hjelp der. Da hadde jeg ikke sittet her i dag med akkurat de samme problemene pluss flere. Men skal ikke si det er slik for alle, dere kan prøve!

Har du noen erfaringer med medisinen Zoloft? Nei det har jeg ikke prøvd så det kan jeg ikke si noe om.

Har du erfaring med å å forklare pårørende dine innerste tanker? Har du hatt det slik at du ikke vil snakke, eller vanskelig for å snakke om depresjon, f.eks til dine nærmeste? Tok disse sammen for følte de passet sammen. Jeg har alltid vært slik at jeg har åpnet meg for visse personer som jeg har stolt på. I stor grad har dette vært mamma og bestemor. Ellers har jeg stengt mye inni meg. Slitt med å snakke med det til andre, men med de går det bra. Har prøvd å holdt på ting, men ender opp med å si det. Vil liksom at mamma skal vite det, for hun er min nærmeste. Vet at det ofte ikke er slik, men føler det er litt godt at jeg kan snakke med noen. Liker ikke holde ting inni meg. Har i perioder gjort det, men har sett hvordan det har endt. Kan ikke si at det er stunder der jeg skulle ønske jeg bare kunne holde kjeft og holde ting inni meg men er glad jeg snakker! 

 Har du opplevd at du må holde masken utad, men når du er alene så kommer tankene? eh ja. Det skjer ofte. Jeg sier til andre at ting går veldig bra, at jeg har det bra. Så drar jeg hjem eller går på rommet så kommer alle tankene og følelsene. Jeg sitter bare der å stirrer i veggen. Følelsene og tankene går helt inn i hverandre. Vet ikke hvor jeg er, hva jeg skal gjøre eller hva jeg skal si. Er helt kaos. Det er nok ganske normalt. Du føler du har sagt det andre vil du skal si, men du holder bare masse inne i deg selv og det sprekker når du kommer for deg selv. Har du noen gang måtte ta en avgjørelse selv, eller har du andre rundt deg som ordner opp for deg? Siden jeg er 18 år og myndig så må jeg pent ta valg for meg selv, men jeg rådfører meg veldig ofte med mamma. Hun prøver å hjelpe meg så mye hun kan og det er jeg veldig takknemlig for, for hun kunne bare sagt dette må du finne ut av selv. Før jeg var 18 tok de de aller fleste avgjørelsene for meg når jeg gjaldt min helse for det klarte jeg ikke selv. Er det en ting jeg har prøvd å lært meg selv er det at du er ikke svak for å måtte ta i mot hjelp. Du er sterk!

Har du eller har du hatt moped og lappen? Jepp det har jeg :) jeg kjører en yamaha tzr som jeg har hatt siden jeg fikk lappen våren 2012 tror jeg. Hehe strøk første gangen jeg tok teorien så måtte vente en stund og da drøyde jeg det til våren for fikk ikke kjørt på vinteren. Og siden jeg har bursdag så sent som den 18 oktober så var det like greit. Men nå kjører jeg den altså.  Kan du lage flere videoer? Ja det kan jeg gjøre, men er dårlig på å finne ut hva jeg skal snakke om eller filme. Så da får dere komme med noen tips :)

Det var de svarene for denne gang. Var mange bra spørsmål så setter stor pris på at dere spør om så mye. Er morsomt å svare på dem, lærer ting om meg selv og får svar på ting som jeg ikke husker så godt. Siden det er en stund siden jeg hadde denne kjører jeg igang en spørsmålsrunde med en gang. Så er det noe dere lurer på kan dere bare kommentere spørsmålet i dette innlegget så svarer jeg senere :)

 


Svar på spørsmålsrunden del 1

Hadde jo en spørsmålsrunde gående nå i noen dager og fikk inn en del spørsmål av noen lesere. Siden det ble så mange valgte jeg å dele de opp i to deler. Så det ikke blir et kjempe langt innlegg liksom. Skal jo orke å lese svarene. Men er morsomt at dere spør etter så mye så skal gjøre mitt beste med å svare på dem. Så her kommer svarene.

Hva får deg glad i igjen når du er deppa? Det er et godt spørsmål, men må nok svare at å snakke med noen hjelper meg veldig. Få ut det jeg tenker på. Er noe jeg har lært meg opp til. I starten holdt jeg ting for meg selv, men jeg fant raskt ut at det hjalp å dele ting slik at jeg ikke ble alene om dem. Så bare å få snakket med noen letter humøret mitt. Ellers koser jeg med tussi, hører på musikk, ser på serie eller bare legger meg rett ut og syns synd på meg selv. Ender ofte opp med at jeg begynner å le, for ser bare dumt ut å ligge der. Høres sikkert teit ut, men kan fungere altså

Hender det at lesere kommer bort til deg når de ser deg på gata? Hehe nei det har aldri skjedd. Er jo ikke akkurat en kjent blogger så hadde ikke tenkt meg det. Hadde jo vært koselig, men jeg er jo sky når det kommer til folk så hadde nok blitt vanskelig. 

Hva er ditt beste råd? Lev dagen i dag som det skulle vært den siste. Sett pris på det livet du har for plutselig kan det være slutt. Så lev livet til det fulle. Det er bedre å angre på noe du har gjort enn noe du ikke har gjort.Hvis du hadde 3 ønsker, hva ville det vært? Det hadde vært at jeg kunne være barn for alltid. Ei 10 år gammel jente. Høres sikkert veldig rart ut, men er det jeg savner aller mest. Det andre jeg skulle ha ønsket var at kunne vite når folk skulle dø. Slik at jeg viste når mamma ble borte og søsknene mine. Det siste ønsket hadde vært å være frisk. Ikke slite med det jeg gjør. At jeg er helt frisk i fra alt. 

Hva skal til for å gjøre en kveld perfekt? Slik som det er nå er det egentlig bare å være hjemme med mamma og familien min, sitte og slappe av, se på tv og le og rett og slett bare ha det morsomt. Så fredag og lørdagskveldene er mine favoritter. 

Favoritt butikk (klesbutikk)? Hehe det må nok bli bikbok. Er der de aller fleste av klærne mine er fra. Ellers liker jeg godt vera moda, så må nok bli de to :)

Hva du pleier å gjøre om dagene? Nå om dagene gjør jeg veldig lite. Jeg har ikke noe overskudd til noe. Jeg blir sliten bare av å gå opp trappa så sier seg selv at jeg ikke kan gjøre mye da. Prøver å gjøre noe hver dag da. I dag lagde jeg middag til familien. Så prøver å være litt hjelpsom da. 

Favorittferieplass? Det må nok bli Tyrkia på Side der mamma og jeg var nå. Utrolig fint sted. Trivdes godt der, bortsett fra det som skjedde der, men er verdt å dra tilbake. Så skal dit mest sannsynlig til neste år. Gleder meg allerede. Lå rett ved stranda og var mye som skjedde rundt bassenget og slikt. Trening, aktiviteter, volleyball, ja slike ting. Var ikke med på noe av dette, men var mye der. Hotellet var jo bare helt fantastisk. Er nok det fineste hotellet jeg har vært på. Så Kaya side er min favoritt
Favoritt film? Å det var vanskelig. Er jo et film menneske så har sett det meste som finnes. Hehe neida, men liker godt filmer. Klarer nok ikke velge en favoritt så blir nok disse. The hungergames, The hobbit, og the devil wears prada. Den blir jeg aldri lei. Vet ikke hvor mange ganger jeg har sett den. Utrolig bra film. Favoritt artist? Det vet jeg ikke. Hører egentlig på mye forskjellig så har ingen favoritt.

Liker du å synge/danse? Danse? ehhh neii :P jeg er ikke født med det talentet. Så å se meg danse, skjer bare på fest når jeg har fått i meg nok til å rive meg løs. Men å synge det har jeg egentlig helt siden jeg var liten likt å gjøre. Er ikke veldig flink, men liker det veldig godt. Det gjør meg godt. Så synger uansett. Har jo en youtube kanal til bloggen der det ligger ett par sangvideoer. Dere finner dem HER

Spiller du instrumenter? Nei det gjør jeg ikke. Jeg prøvde å lære meg gitar, men jeg klarte det ikke

Hvor lenge har du holdt på med hester? Det har jeg gjort helt siden jeg var 6 år. Da startet jeg på rideskole. Og har jo drevet med hester helt siden da, hadde egen hest, hatt hest på for, egentlig det meste. Er jo ei heste jente :)

Har du mye erfaring med hest? Har du hatt egen hest? Ja kan vel si jeg har vært borti mye forskjellige hester. Alt fra små shettiser til store varmblodshester. Prøvd sprang, dressur, feltritt, trav, galopp. Så er vel ganske erfaren. Ikke proff. og ja jeg har hatt egen hest. Han het Cynnan og var født i 2000. Hadde han i 2 år cirka. Håper dere fikk svar på det dere lurte på, del 2 kommer når jeg orker å svare på dem, håper det er greit :) 

Forresten bare lurte, kunne dere tenke dere en tema spørsmålsrunde der dere kan spørre om et spesielt tema? Som depresjon, spiseforstyrrelse, angst, har jo hatt en slik før på spiseforstyrrelse og ble godt tatt i mot så derfor jeg spør. Bare å svare hvis dere vil. 

Håper dere har hatt en fin uke og er klare for helg i mårra. Uka går fort altså! men ønsker dere en riktig god torsdagskveld :)

 

 

 

 


Ny spørsmålsrunde

Er skikkelig dårlig på bloggerfronten nå vet jeg, så utrolig lenge siden jeg har hatt en spørsmålsrunde så tenkte å kjøre igang en ny en. Så da kan dere bare få spørre om det dere lurer på. Svarer i løpet av neste uke :) 

Så da er det bare å spørre i vei !Les mer i arkivet » Januar 2016 » Desember 2015 » November 2015


Jeg heter Maren Kristine Dahl Ensrud og er ei 19 år gammel jente som bor for meg selv. Jeg sliter veldig psykisk og skjuler dette mye bak en maske. Det hjelper derfor mye for meg å få skrevet det ut. Derfor blogger jeg. Jeg sliter med depresjon, angst, tvang, selvskading og selvmordstanker. Jeg har det ikke noe godt.

KONTAKT/SPONSING:
marenkri-95@hotmail.com

  • INSTAGRAM
   BLOGGDESIGN   Design av
   Marie Gjernes

   ----------------------   REKLAME


hits